Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че е спонсор на тероризма във

...
Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че е спонсор на тероризма във
Коментари Харесай

Зеленски: Животът ще победи смъртта! Русия е спонсор на тероризма ВИДЕО

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия , че е " спонсор на тероризма "  във великденското си послание, като осъди смъртоносната офанзива против южното пристанище Одеса, която съответства с честването на Велика събота преди празника на Великден, честван на 24 април от доста християни в Украйна.

" Днес беше Велика събота за християните от източния ритуал. Денят сред Разпятието и Възкресението. Изглежда Русия е заседнала в подобен ден ", сподели Зеленски. " Но ще има Възкресение. Животът ще победи гибелта. Истината ще победи всяка неистина, а злото ще бъде осъдено. "

Най-малко осем души, в това число тримесечно бебе, бяха убити при съветски ракетни удари в Одеса в събота, сподели Зеленски. По-рано украински чиновник сподели, че минимум шест крилати ракети са били изстреляни към пристанищния град, до момента в който Русия продължава бруталната си атака в южната и източната част на страната.

В изявлението си в събота вечерта Зеленски благодари на бранителите на страната, " които подсигуряват нашата сигурност тази нощ преди Великден и всеки ден "  и даде обещание правдивост за Украйна.

" Въпрос на време е всички съветски убийци да усетят каква е справедливата реакция на техните закононарушения. Въпрос на време е да върнем всички депортирани украинци вкъщи. Въпрос на време е всички наши хора в цяла Украйна усети какво е мощен мир ", сподели той.

Много украинци честват Великден съгласно Юлианския календар, като тази година Великден се пада на 24 април.

Днес пък Зеленски пусна ново обръщение, съпроводено с привет и видео:

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР